برخی نشانههای مشخص وجود دارد که با دیدن آنها میتوان گفت که به احتمال زیاد بک لایت تلویزیون خراب شده است. به عنوان مثال در غالب موارد علت کم نور شدن صفحه تلویزیون و تیره بودن بخشی از آن خرابی بک لایت است.
همچنین اگر قسمتی از صفحه نمایش تلویزیون، تیره باشد یا ظاهرا خاموش به نظر برسد اما صدا داشته باشد به این معناست که بک لایت آسیب دیده است.
در صورتی که صدای تلویزیون شنیده میشد و تصویر خاموش به نظر میرسید، با یک چراغ قوه صفحه نمایش آن را بررسی کنید و نور را به صورت مورب به صفحه بتابانید.
احتمالا متوجه میشوید که تصویر وجود دارد اما نور پس زمینه نیست. این حالت نشان دهنده خرابی بک لایت شماست.
موارد زیر نیز میتوانند نشانه خراب شدن بک لایت تلویزیون باشند:
- قطع و وصل شدن تصویر (چشمک زدن)
- ظاهر شدن لکه های سیاه
- ظاهر شدن نقطههای روشن
- خاموش شدن تلویزیون پس از چند دقیقه کار کردن
- یکسان نبودن میزان روشنایی در سراسر صفحه نمایش
- ظاهر شدن لوگوی برند دستگاه پس از روشن کردن و سپس خاموش شدن تلویزیون
پس از اینکه متوجه استهلاک بک لایت تلویزیون شدید، دستگاه را خاموش کنید و از برق بکشید. اگر در این حالت از تلویزیون استفاده شود احتمال دارد که بک لایت اتصال کوتاه کند و باعث سوختن برد پاور شود.
برای تعمیر بک لایت، تکنسین متخصص تعمیر تلویزیون یا کل لامپهای LED یا شاخهای که دچار سوختگی شده است را باید تعویض کند. این تعویض باید حتما توسط تکنسین تلویزیون انجام شود تا از هر گونه آسیب بیشتر به دستگاه جلوگیری شود و تصویر تلویزیون به حالت اول بازگردد.
توجه کنید که با توجه به تعداد لامپهای الایدی سوخته، مقدار استفاده از دستگاه و میزان سلامت دیگر لامپها، میتوان تشخیص داد که کل بک لایت تعویض شود یا فقط قسمت مستهلک آن.
دلایل سوختن بک لایت تلویزیون
به طور کلی لامپهای ال ای دی طول عمر 4 تا 8 سال دارند. با این حال عدم نگهداری درست از تلویزیون و برخی موارد دیگر میتواند عمر آنها را کاهش دهد. برخی از اصلیترین دلایل سوختن بک لایت تلویزیون به قرار زیر است:
- تنظیم بالاترین میزان نور بک لایت که سبب میشود لامپها در بالاترین توان خود کار کنند
- پایین بودن کیفیت بک لایت
- قرار دادن تلویزیون در معرض نور و گرمای مستقیم
- استفاده از تلویزیون در ساعات متوالی